Unde mancam: foarte bine, diversificat si intr-o atmosfera deosebita?

Bistro de l’Arte

Brasov, Piata Enescu nr 11 bis, rezervari la tel: 0722 219980

  Bistro de l’Arte este una dintre bijuteriile ascunse din centrul istoric al orasului Brasov

Mancare buna, bauturi fine, galerie de arta, muzica live, teatru – suficiente motive pentru a veni in Piata Enescu 11bis.

Situata in centrul vechi al Brasovului cladirea care gazduieste azi bistro-ul a fost ridicata la sfarsitul secolului al XVI-lea fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice din oras. Initial functionand ca depozit de grane (in pod), ca piata de marfuri iarna si grajd pentru vitele confiscate vara, cladirea si-a pastrat pana astazi aspectul exterior original.

Reamenajat la sfarsitul anului 2000 locul a devenit repede unul dintre cele mai apreciate localuri de gen din oras. Usa de lemn de la intrare (originala) te-ar putea face sa crezi ca interiorul gazduieste un restaurant rustic. Gresit! Spatiul generos a permis amenajarea unui bistro cochet in care se imbina placut pavajul cu aspect stradal si mobilierul din lemn.

Bistro de l’Arte urmareste o linie culinara rafinata, bazandu-se pe produsele bucatariei europene, frantuzesti in special.

Preparatele culinare respecta specificul unui adevarat bistro: supe, salate, croquri, paste, sunt cateva din mancarurile prezente in meniu. Este celebra supa de ceapa preparata aici, precum si salatele generose insotite de dressinguri si croissante proaspete. Lista de mic dejunuri este cuprinzatoare, excentricii putand servi chiar si sampanie.

Va asteptam cu drag la Pensiunea Paloma Brasov ca sa va povestim mai multe despre orasul de la poalele Tampei si zonele sale limitrofe, despre ce vizitam si pe unde ne plimbam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *