Piata Sfatului Brasov devine un imens cinematograf in aer liber

Piata Sfatului cinematograf in aer liber

Intre 28 iulie – 2 august, Piata Sfatului Brasov devine un imens cinematograf in aer liber cu intrare libera, deoarece Caravana Metropolis va proiecta in Piata Sfatului sase filme exceptionale cu singurul proiector digital mobil din ţară, de 17.000 lumeni, care permit proiecţii de înaltă calitate. 

Programul este urmatorul:

  • Marţi, 28 iulie, ora 21.30 – DOUĂ ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT
Regia Luc şi Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard în rolul principal. Marion Cotillard a fost nominalizată la premiul Oscar pentru interpretarea în acest film.
Subiectul: o tînără soţie şi mamă lucrează într-o fabrică, dar este nevoită să renunţe o scură vreme. În timpul acesta, colegii ei îşi dau seama că pot acoperi norma ei lucrînd puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru fiecare, dacă vor fi de acord ca postul Sandrei să fie desfiinţat.
 
  • Miercuri, 29 iulie, ora 21.30 – DE CE EU
Regia Tudor Giurgiu. Filmul spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tînăr procuror care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Filmul este inspirat de povestea reală a procurorului Cristian Panait care s-a sinucis în 2002. Panait instrumenta un amplu dosar de corupţie, cu implicaţii înalte, iar asupra lui se făceu mari presiuni.
 
  • Joi, 30 iulie, ora 21.30 – FORCE MAJEURE/ TURIST

Regia Ruben Ostlund – Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Subiectul pe scurt: un tată care-şi petrece vacanţa într-o staţiune din Alpi îşi abandonează soţia şi cei doi copii în faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlată. Gestul său de laşitate îi va schimba însă pentru totdeauna relaţia cu familia.

 

  • Vineri, 31 iulie, ora 21.30 – SALONUL LUI JIMMY/ JIMMY’S HALL

Regia Ken Loach, în competiţie la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Inspirată de o poveste adevărată, pelicula îl urmăreşte pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal şi deschide un centru cultural pentru tineri. El stîrneşte reacţia agresivă a Bisericii şi a statului conservator.

  • Sîmbătă, 1 august, ora 21.30 –TEORIA ÎNTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING

Regia James Marsh, cu Eddie Redmayne în rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane.

  • Duminică, 2 august, ora 21.30 – O DUMINICĂ FRUMOASĂ/ UN BEAU DIMANCHE

Regia Nicole Garcia. Învăţător într-o şcoală din sudul Franţei, Baptiste n-a rămas niciodată mai mult de un trimestru în postul său, pentru că iubeşte libertatea. Într-o zi e nevoit să-l ducă pe Mathias, unul dintre elevii săi, acasă, şi astfel ajunge s-o cunoască pe mama băiatului care lucrează într-un restaurant de pe plajă.

 

Daca esti din alta localitate si doresti sa participi la cinematograful in aer liber organizat de caravana Metropolis te invitam sa te cazezi la Pensiunea Paloma care este situata in centrul civic al orasului Brasov, are 7 camere single, duble si triple, oferind un maxim de 18 locuri de cazare. Pensiunea Paloma se afla in apropierea a centrului istoric si a principalelor obiective turistice.

Preturile de cazare la pensiunea Paloma din Brasov le gasiti in sectiunea “tarife”.

Va asteptam cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *