La pas prin bisericile importante al Brasovului (episodul 2)

Fiind vremea vacantei Pensiunea Paloma va ajuta sa cunoasteti principalele biserici din Brasov:

Biserica Sf. Nicolae Brasov

– Biserica Sfantului Nicolae dateaza ca asezamant inca din anul 1292, dar a fost construita din piatra abia in anul 1495, de catre localnicii din zona brasoveana, sub indrumarea domnitorului Tarii Romanesti, Neagoe Basarab.

 

 

 

 

Biserica Sf. Bartolomeu Brasov

– Biserica Sfântul Bartolomeu din cartierul Bartolomeu, Brașov, este o biserică evanghelică-luterană construită în secolul al XIII-lea, cu modificări substanțiale în secolul al XV-lea. Aceasta este cel mai vechi monument din oraș și totodată cea mai veche biserică.

 

 

 

Biserica Neagra Brasov

Biserica Neagra a fost construita, se pare, prin secolul al XIV-lea (mai exact prin 1377). Stilul gotic, foarte putin raspandit in zona Transilvaniei, si dimensiunile impunatoare ale constructiei subliniaza unicitatea monumentului architectural.

Biserica Sf. Ioan Botezatorul Brasov

 

Biserica Sf Ioan a fost construita in secolul al XV-lea si este o adevarata atractie turistica, atat prin arhitectura ei, cat si prin istoria pe care o ascund zidurile.

 

 

 

 

Biserica Sf. Petru si Pavel Brasov

– Biserica Sf. Petru si Pavel, biserica catolica maghiara, are un interior impunator, altarul central este poleit cu aur, are 6 altare laterale, toate decorate cu diferite picturi si sculpturi ale sfintilor Petru si Pavel, Sfantul Aron de Padova si Sfanta Ana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biserica Sfanta Traime Brasov

Biserica Sfanta Treime a fost construita in anul 1813, dupa numeroase demersuri initiate de localnici, precum si dupa “decretul de concivitate” emis de Iosif al II-lea.

 

 

 

 

 

 

 

 

Catedrala Ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului” Brasov

– Catedrala Ortodoxa “Adormirea Maicii Domnului” a fost construita intre anii 1895 – 1896 dupa stilul unei biserici grecesti din Viena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensiunea Paloma aflandu-se in apropierea centrului istoric si a principalelor obiective turistice va asteapta cu portile deschise sa ii treceti pragul.

Pensiunea Paloma este asezata in centrul civic al orasului Brasov, are 7 camere single, duble si triple, oferind un maxim de 18 locuri de cazare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *