Festivalul clatitelor in 15 februarie 2015

Festivalul “Fasching”, ajuns la a XI-a editie, urmareste prezentarea celor mai importante elemente de interes turistic si mostenire culturala aflate in patrimoniul comunei Prejmer, din judetul Brasov.

Sarbatoarea clatitelor

Sarbatoarea clatitelor

Fasching-ul sau Sarbatoarea Clatitelor este povestea sasilor din zona Prejmer, care se adunau in jurul cetatii in saptamana dinainte de Lasata Secului, pentru a alunga ce-a mai ramas din iarna. Tototdata, era si perioada balurilor mascate, ocazie de a petrece si de intrecere in arta culinara.

Traditia spune ca in seara dinaintea Sarbatorii, tinerii din cetate se intalneau pentru a-si confectiona mastile pentru a doua zi. Dimineata cetele de feciori mascati colindau satul calare. Din poveste nu puteau lipsi mirele si mireasa, insotiti de alaiul colorat: babe, preot, muzicanti mascati… Povestea nu ar fi completa fara caruta cu soba in care se faceau preparate culinare, care erau oferite localnicilor in schimbul banilor sau produselor alimentare necesare pentru prepararrea clatitelor, care erau servite la Balul mascat din acea seara. Ziua se incheia cu Parada mastilor.

Povestea se continua si azi, mai precis in 15 februarie, cand va asteptam la clatite de tot felul.

 

Ca sa va bucurati de clatite si de carnaval va invitam sa va cazati la Pensiunea Paloma Brasov care este situata in centrul civic al orasului Brasov, are 7 camere single, duble si triple, oferind un maxim de 18 locuri de cazare. Pensiunea Paloma se afla in apropierea centrului istoric si a principalelor obiective turistice.

Preturile de cazare la pensiunea Paloma din Brasov le gasiti in setiunea “tarife”. Acestea sunt negociabile in functie de numarul de camere rezervat si de durata sederii.

Va asteptam cu drag!

Maria Szabo | 03.02.2015

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *