Poiana narciselor, judetul Brasov

poiana narciselor brasov

poiana narciselor brasov

Cine a auzit de Poiana Narciselor … sau cine nu a auzit de ea?

Noi brasovenii avem inca un motiv de mandrie si bucurie pentru ca in satul Vad, comuna Sercaia, la aproximativ 60 de km de Brasov avem aceasta minunatie naturala denumita Poiana Narciselor sau Poiana Vadului.

Este o rezervatie naturala care se intinde pe 400 ha si este cea mai mare, de acest profil, din Europa. Narcisele cresc aici liber, sunt milioane de fire (pe alocuri depasesc chiar 150 fire/mp) care infloresc in lunile aprilie-mai, an de an, la fel de multe, pentru ca, prin lege, NU este permisa culegerea lor.

poiana narciselor brasov

poiana narciselor brasov

Cum se ajunge in acest colt de rai? DN1 duce spre Poiana Narciselor, in directia Brasov – Fagaras. In comuna Sercaia, de care apartine satul Vad, se desprinde soseaua catre Rasnov-Predeal. Mergeti pe acest drum pana in satul Vad, iar de acolo pe un  drum local (asfaltat) de 3 kilometri ajungeti la rezervatie naturala cu narcise.

An de an, in Poiana Narciselor se organizeaza Festivalul Narciselor, o zi de sarbatoare mare pentru localnici. Festivalul de etnologie si folclor are loc la marea sarbatoare a Sfintilor Imparati Constantin si Elena, pe 21 mai, unde traditii transilvanene si preparate culinare pe masura pot fi admirate si gustate in cadrul evenimentului. Tinerii din Valea Homorodului, imbracati in port popular, se indreapta spre aceasta poiana pentru a participa la traditionalele intreceri cu tinerii din satele si judetele invecinate.

Din pacate, in ultimii ani pajistea de narcise a fost vandalizată si culeasa in mod abuziv, restrangandu-si aria de aparitie, desi aceste flori sunt protejate aici prin lege.

 

Va asteptam cu drag la Pensiunea Paloma Brasov ca sa va povestim mai multe despre orasul de la poalele Tampei si zonele sale limitrofe, despre ce vizitam si pe unde ne plimbam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *